Alles over explosieven
Explosieve zijn in de huidige tijd helaas een bekend straatbeeld. Vroeger werden explosief vooral door het leger gebruikt maar nu wordt het ook voor andere doelen gebruikt zoals de sloop. In deze special plaats ik links naar al mijn artikelen die over explosieve en bommen gaan.
Wat is een explosief (definitie)
Een explosief is een voorwerp die meestal als doel heeft om zo veel mogelijk schade te doen door middel van een explosie. De functie van de explosie en dus ook de schade kan echter verschillen. Zo is het in het leger de bedoeling om mensen te vermoorden, bij het slopen van een gebouw is dat absoluut niet zo. Een explosief heeft dus ook vreedzamere doeleinden.
Granaten
Een granaat kan zowel met de hand als door een wapen worden afgeschoten. De mechanismen in een granaat kunnen vaak verschillen waardoor het onzeker is of en wanneer een granaat haat ontploffen. Als je meer over granaten wilt weten moet je de link naar het artikel alles over granaten volgen.
Neutronenbom
Gezien als een van de meest modernste, gevaarlijkste en effectiefste bommen. Je zou er een gehele omgeving mee kunnen schoon vegen zonder ook maar een enkel gebouw te vernietigen. Als je meer over neutronenbommen wilt weten moet je de link naar het artikel onderaan volgen.
Mijnen
Mijnen zijn explosieve die gebruik maken van sensoren en pas exploderen zodra er beweging wordt geregistreerd. Als je meer wilt weten over de werking van mijnen moet je de link beneden volgen.
Een granaat wordt gezien als munitie voor een wapen maar kan soms ook met de hand worden afgeschoten. Het doel van een granaat is zo veel mogelijk schade aanbrengen bij het doelwit door middel van een…
Mijnen zijn een bekend afweringssysteem wat al veel mensen de dood in heft gejaagd. Het kan zowel schade aan mensen als aan voertuigen doen waardoor het een goed middel is om de tegenstander op afstan…
Een neutronenbom is een high-tech granaat. Het is eigenlijk een kleine atoom bom waarbij een groot deel van de energie van de explosie vrij komt als neuronenstraling, de radioactiviteit blijft echter…
Gepubliceerd door Rakker126 op 08-12-2008. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.