Rakker126 » Specials » Explosieven
Van alles en nog wat en van alles tot niks!

Alles over explosieven

Explosieve zijn in de huidige tijd helaas een bekend straatbeeld. Vroeger werden explosief vooral door het leger gebruikt maar nu wordt het ook voor andere doelen gebruikt zoals de sloop. In deze special plaats ik links naar al mijn artikelen die over explosieve en bommen gaan.

Wat is een explosief (definitie)

Een explosief is een voorwerp die meestal als doel heeft om zo veel mogelijk schade te doen door middel van een explosie. De functie van de explosie en dus ook de schade kan echter verschillen. Zo is het in het leger de bedoeling om mensen te vermoorden, bij het slopen van een gebouw is dat absoluut niet zo. Een explosief heeft dus ook vreedzamere doeleinden.

Granaten

Een granaat kan zowel met de hand als door een wapen worden afgeschoten. De mechanismen in een granaat kunnen vaak verschillen waardoor het onzeker is of en wanneer een granaat haat ontploffen. Als je meer over granaten wilt weten moet je de link naar het artikel alles over granaten volgen.

Neutronenbom

Gezien als een van de meest modernste, gevaarlijkste en effectiefste bommen. Je zou er een gehele omgeving mee kunnen schoon vegen zonder ook maar een enkel gebouw te vernietigen. Als je meer over neutronenbommen wilt weten moet je de link naar het artikel onderaan volgen.

Mijnen

Mijnen zijn explosieve die gebruik maken van sensoren en pas exploderen zodra er beweging wordt geregistreerd. Als je meer wilt weten over de werking van mijnen moet je de link beneden volgen.

Alles over granaten

Oorlog bestaat al voor de uitvinding van het buskruit. Feit is dat de uitvinding van de moderne wapens het doden misschien wel humanitairder maakt maar ook vlotter en valser. Een van de nieuwere wapen…

Mijnen: Explosieven met een sensor

Mijnen zijn een bekend afweeringssysteem wat al veel mensen de dood in heft gejaagd. Het kan zowel schade aan mensen als aan voertuigen doen waardoor het een goed middel is om de tegenstander op afsta…

Neutronenbom: high-tech granaat

Een neutronenbom is een high-tech granaat. Het is eigenlijk een kleine atoom bom waarbij een groot deel van de energie van de explosie vrij komt als neuronenstraling, de radioactiviteit blijft echter…
Gepubliceerd door Rakker126 op 08-12-2008. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!